De essentiële apparatuur in een restaurantkeuken


De essentiële apparatuur in een restaurantkeuken

Omdat de keuken een functie is van het imago van een restaurant, zijn de gerechten die er worden bereid en de bereidingstijd bepalend: de ervaring die de klanten beleven is er grotendeels op gebaseerd. Om de kwaliteit van de gerechten te garanderen, moeten de koks over de nodige uitrusting en accessoires beschikken. Gas of elektrisch, hierna de gids voor professionele keukenapparatuur.

Welke CHR-apparatuur is essentieel in een keuken?

Ovens en kachels: een breed scala aan producten voor restaurants om uit te kiezen

Er zijn verschillende ovenmodellen op de markt: magnetron, lage temperatuur, gas, stoom, speciale pizza, convectie, enz. Een elektrische machine is trendy en milieuvriendelijk. De oven is een essentieel onderdeel van de uitrusting voor het koken en het succes van de gerechten en de keuze kan variëren afhankelijk van het soort voedsel dat wordt geserveerd en de kooksnelheid. Om bijvoorbeeld gerechten te verwarmen (pizza, friet, enz.) moet de keuken uitgerust zijn met de microgolfoven. Voor het koken (vlees, terrines…) kan men beter kiezen voor een gasfornuis of een thermostaatoven. Dit betekent dat de kok in de keuken van een restaurant minstens twee soorten ovens moet hebben. Deze CHR-apparatuur (café, hotel, restaurant) maakt het mogelijk om twee of meer gerechten tegelijk te koken, maar ook om een grote verscheidenheid aan menu’s te bereiden.

Het fornuis is een van de meest veelzijdige apparaten in de keuken. Zijn functie is het koken, smelten en verhitten van verschillende soorten preparaten. Bestaande in verschillende modellen, heeft dit apparaat tussen de 2 en 8 branders om een snelle service te kunnen bieden.

Kwaliteitstellers en snijvlakken

Onmisbare apparatuur in elke professionele keuken die zichzelf respecteert, het aanrecht en de snijvlakken moeten gemaakt zijn van roestvrij staal voor een hygiënische zorg. Roestvrij staal is ideaal voor een werkblad. Het is bestand tegen aanvallen van voedsel- en vleessappen, reinigingsmiddelen en corrosie. Het onderhoud gaat hand in hand met de apparatuur zelf om de duurzaamheid ervan te garanderen.

De koelkast: de machine voor de conservering van levensmiddelen

Voor de conservering van culinaire bereidingen en grondstoffen wordt het gebruik van een koelcel aanbevolen. Deze elektrische machine, die verkrijgbaar is in verschillende modellen, voorkomt dat het voedsel achteruitgaat, zodat het langer kan worden bewaard. Daarom is het een van de belangrijkste onderdelen van de keuken. Het is ook een van de verplichte apparaten voor professionele keukens. De capaciteit van de koelkast is afhankelijk van de grootte van uw catering. Vanuit architecturaal oogpunt zal het beter zijn om een koel-vriescombinatie te hebben dan een eenvoudige koelkast. De vriezer laat een snel effect toe op gemakkelijk bederfelijke voedingsmiddelen: melk, vlees, vis… Wat de koelkast betreft, dit compartiment is gewijd aan ingrediënten en begeleiders (groenten, fruit, sauzen, ijskoffie en andere dranken…) en halfvaste producten (yoghurt, boter, margarine…).

De professionele friteuse

Meestal gemaakt van roestvrij staal, kan het gebruikt worden om frietjes te maken van verschillende voedingsmiddelen: inktvis, donuts, aardappelen en andere groenten.  Maar vanwege het gebruik, de voorkeur aan die gemakkelijk te reinigen en met een grote capaciteit. De friteuse is een professioneel apparaat dat essentieel is om de kwaliteit van het bereide voedsel te garanderen en om meer olie te besparen, hoewel sommige kleine restaurants in plaats daarvan een roestvrijstalen of aluminium pot gebruiken.

De mixer-kneeder voor hoogwaardige producten

De beste uitrusting voor banketbakkers en bakkers, dit type robot is een must in een professionele keuken, vooral voor het bereiden van zelfgemaakte desserts en bloemrijke gerechten. Zo vergemakkelijkt de kneedmachine het kneden van het pizzadeeg. Beide materialen hebben dus een positief effect op de snelheid van de verwerking.

De warmwaterbad van de moderne keuken

De warmwaterbad is een ander apparaat dat uw leven in de keuken gemakkelijker maakt. U kunt het gebruiken om verschillende bereidingen te smelten: chocolade, boter, kaas, enz. Het zal een grote hulp zijn bij het koken in een bain-marie en het warm houden van voedsel. U kunt een warmwaterbad toestel kopen in zijn professionele presentatie of kiezen voor de traditionele methode en uw warmwaterbad maken met behulp van potten en borden.

Kookgerei en keukengerei

Kookgerei bestaat uit een hele reeks gebruiksvoorwerpen die essentieel zijn voor het bereiden en koken van gestoofde producten. Deze gebruiksvoorwerpen omvatten onder andere: potten, pannen, koekenpannen, stoofpannen, enz. We moeten ook niet vergeten dat er basisbenodigdheden zijn zoals spatels, whisky’s, messen, enz. Deze accessoires, gemaakt van staal of keramiek, zijn essentiële professionele verbandmiddelen, dus ze moeten in hun geheel worden geleverd voor kwaliteitswerk.

Een vaatwasser om uw professionele leven gemakkelijker te maken

Het is de verantwoordelijkheid van het restaurant om de afwas na gebruik te doen. De afwasmachine is een zeer nuttig onderdeel van de keukenuitrusting. Het met de hand wassen van ongeveer 50 met olie en sporen van voedselafval bevuilde borden is erg vervelend. Om deze tijdrovende taak gemakkelijker te maken, stellen sommige restaurants een vaatwasser ter beschikking die deze taak op een eenvoudigere en meer tijdbesparende manier uitvoert. De grootte, het type bestekmand, het geluidsniveau en de energieklasse van deze professionele keukenapparatuur zijn de belangrijkste criteria voor de keuze van deze apparatuur.

Professionele veiligheidsuitrusting

In een restaurant dat van plan is zijn service te professionaliseren, is het in overeenstemming brengen van de keuken en de veiligheidsuitrusting een cruciale stap. In het restaurantwezen moet de veiligheid en gezondheid op het werk niet te licht worden opgevat. Er zijn passende regels te volgen. Zo maken rookmelders het mogelijk om te anticiperen op eventuele brandrisico’s in het restaurant. Een brandblusser moet binnen een straal van 200 of 400 meter worden geïnstalleerd, afhankelijk van het referentiesysteem dat door het restaurant wordt gebruikt. Antislipstoffen in de behuizing voorkomen ook het risico van uitglijden door keukenpersoneel. Deze voorbeelden zijn niet uitputtend, maar ze tonen het belang aan van het kiezen van de juiste apparatuur voor uw restaurant om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *