24/04/2024

Gids voor goed meubilair voor professionele catering

De aankoop van meubilair is een belangrijke stap in de professionele restauratie van de keuken en de eetkamer. Om ervoor te zorgen dat de bereiding van recepten in de keuken en alle diensten vlot verlopen, moet elk gebruikt stuk apparatuur goed gekozen zijn, evenals de kap. Hoe komt u aan de juiste HORECA apparatuur die voldoet aan de behoeften van een professioneel restaurant? Voordat u de productbladen bekijkt, kan deze gids u helpen de juiste apparatuur voor uw bedrijf te vinden.

Bepaal de behoeften van de klant en het restaurant

Om het meubilair (meubilair, uitrusting of toestellen) dat u nodig hebt voor uw restaurant zo goed mogelijk te kiezen, moet u eerst uw behoeften identificeren. Deze eisen variëren naargelang:

Eisen van de klant: de klant is koning. Om uw project met succes te lanceren en uw merk te beschermen, is het uw verantwoordelijkheid om aan de verwachtingen van uw doelpubliek te voldoen. Voldoende meubilair (keuken, kantoor, eetkamer, sanitair) garandeert een professionele service. Let vooral op gezondheid, veiligheid en klanttevredenheid.

Het type van uw zaak: de vereiste uitrusting hangt af van de aard van het restaurant (high-end gastronomie of fast food). De kwaliteit van elk stuk uitrusting is dus zeer belangrijk in het geval van een gastronomisch restaurant, sommige zijn zelfs essentieel. Gezien het aantal klanten, moet u meubilair met een grote capaciteit kopen. Voor een professionele keuken in een grote cateringunit hebt u bijvoorbeeld een 8-pits gasfornuis en een kast nodig.

De kosten van onderhoud en afschrijving van apparatuur: denk na over het geld dat zal worden uitgetrokken voor het onderhoud van elk stuk apparatuur. Als we het voorbeeld van het vaatwerk nemen, zal zilverwerk langer duren en moeilijker te onderhouden zijn dan eenvoudig roestvrijstalen bestek. Evenzo verouderen houten meubelen sneller dan roestvrij staal.

Professionele Restaurant Uitrustings Lijst

Zodra u uw behoeften hebt bepaald, gaat u over tot de volgende stap in uw professionele restaurantproject: het opstellen van een eerste lijst van te leveren materialen. Deze lijst zal worden herzien op basis van de prijs van elk meubelstuk en uw budget. Onderscheid te maken tussen meubilair (aanrechten, keukentafels, kasten, enz.), materiaal voor koken en bereiden van recepten (oven, fornuis, messen, enz.), schoonmaakmateriaal (vaatwasser, glazenspoelmachine, enz.), opbergmateriaal (koelkast, diepvriezer, enz.), enz. Houd rekening met alle details betreffende de te gebruiken materialen en producten.

Vervolgens moet u een deskundige bellen om na te gaan of u de juiste apparatuur hebt gekozen. U moet zich afvragen of de apparatuur doeltreffend is, of ze niet te duur is en of er een andere professionele productlijn ontbreekt op uw lijst. Vertrouw niet alleen op deze gids of op de technische fiche van elk restaurantmeubel, bijkomend advies en informatie van een vakman zijn altijd welkom.

Welke keukenuitrusting voor een professioneel restaurant?

Als u nieuwe keukenapparatuur nodig heeft om de service in uw restaurant te optimaliseren, begin dan met de professionele oven. Verkrijgbaar in verschillende modellen en aan verschillende prijzen, aarzel niet om de technische fiche te raadplegen van dit onmisbaar toestel voor een professionele keuken. Convectie of elektrisch, de keuze is eindeloos.

U zult ook een breed scala aan keukenmessen nodig hebben. Messen van roestvrij staal verdienen echter de voorkeur, gezien hun weerstand en de veiligheid die zij bieden bij het gebruik. Dit soort apparatuur moet beschikbaar zijn in het voedselbereidingsstation, dat uit verschillende werkstations moet bestaan, afhankelijk van het aanbod. Ze worden bewaard in de voorraadruimte, in de buurt van het vaatwerk, en gescheiden van gemakkelijk bederfelijke levensmiddelen (in de koelkast).

Een professioneel restaurant moet ook een professioneel fornuis in de keuken hebben, op gas of elektrisch. Maar als de prijs van deze apparatuur u bevalt, kies dan voor het elektrische fornuis, dat goed is voor uw veiligheid en de hygiëne van het restaurant, dankzij het gemak waarmee het kan worden schoongemaakt en onderhouden.

Ander meubilair voor een professioneel restaurant

De ontvangstruimte moet worden uitgerust met kantoormeubilair (bureau, computer, klok…), maar de keuken moet worden uitgerust met professionele keukenapparatuur. De eetzaal – de directe verbinding tussen het restaurant en de klant – moet ook goed zijn uitgerust met al het nodige meubilair. De klant zal versteld staan van het comfort, de veiligheid en de schoonheid van de omgeving, die tevens uw werkomgeving is.

Neem tijdens deze covid time de tijd om de productfiches van professionele cateringapparatuur te lezen. Deze productinformatiebladen zijn gewoonlijk als pdf-bestand op het internet beschikbaar. Elk blad geeft de technische details van elk materiaal en de prijs ervan, zodat u een idee krijgt van wat u in uw project zou moeten investeren.

Is de prijs van invloed op de keuze van de uitrusting?

De kwaliteit van de aangeboden diensten heeft voorrang op alle andere criteria bij de keuze van een meubelstuk in een professioneel restaurant. De prijs van een toestel en de levering ervan kunnen echter het onderwerp zijn van enige studie om de juiste beslissing te nemen. Daarom is het belangrijk de prijs/kwaliteitsverhouding van elk meubelstuk in aanmerking te nemen.

Hoe kun je gerechten kopen die een fortuin kosten als de kleur niet eens bij het restaurant past? Of hoe kun je een inklapbare bureaustoel van roestvrij staal kopen als een eenvoudige plastic stoel voldoende is voor het restaurant? In dit opzicht is de kwestie van de prijs een bepalende factor geworden voor een professioneel cateringproject. Zowel online als op het terrein moet een prijsonderzoek worden uitgevoerd: wat is de voordeligste prijs? Is de belasting inbegrepen of niet? Hoe zit het met de levering? Tenslotte moeten wij u nog één ding zeggen: een professioneel project vereist een professionele studie door gekwalificeerd personeel.

Covid-19, veiligheidsmaatregelen en professioneel restauratieproject

De staat trekt geld uit om bedrijven, waaronder restaurants en cafés, te redden na de crisis in de rundveesector. Het is dus misschien tijd om aan de slag te gaan om van deze hulp gebruik te maken om een restaurant te beginnen. Deze gids herinnert u eraan dat het nu een goed moment is om uw project te bekijken. Zelfs als u al restaurantuitrusting in huis hebt, kunt u die onderhouden, en zodra de covide weg is, zal uw restaurant klaar zijn om mensen te ontvangen met volledig opgeknapt meubilair.

Om extra hygiënisch te zijn, kunt u een vaatwasser installeren in plaats van sponzen en schrapers. Schrapers en sponzen kunnen borden en glazen breken. Verder geef je voor alle keukenapparatuur de voorkeur aan roestvrij staal, omdat het een robuust en gemakkelijk te reinigen materiaal is. Als je meer wilt weten, nodig ik je uit om onze pagina over keukenmaterialen te bekijken.

Zorg ten slotte voor de veiligheid van uw klanten en collega’s door hen voldoende hygiëne-, beschermings- en veiligheidsmateriaal ter beschikking te stellen: zeepautomaat, schoonmaakwagen, afvalbakken… Als u deze instructies volgt, zal uw verkoop alleen maar stijgen.