Gids voor het juiste meubilair voor de professionele catering


Gids voor het juiste meubilair voor de professionele catering

De aankoop van meubilair is een belangrijke stap in de professionele restauratie van zowel de keuken als de eetkamer. Om de bereiding van recepten in de keuken en alle diensten soepel en onberispelijk te laten verlopen, moet elk gebruikt apparaat goed gekozen zijn. Hoe krijg je goede CHR-apparatuur die voldoet aan de behoeften van een professionele restaurantactiviteit? Voordat u de productbladen bestudeert, kan deze gids u helpen bij het vinden van de juiste apparatuur voor uw activiteit.

 Het bepalen van de behoeften van de klant en het restaurant

Om het meubilair (meubilair, uitrusting of apparatuur) dat u nodig heeft voor uw restaurant beter te kunnen kiezen, moet u eerst uw behoeften in kaart brengen. Deze verplichtingen variëren naar gelang van :

  • Eisen van de klant: De klant is koning. Om uw project succesvol te lanceren en uw merk te beschermen, is het uw taak om aan de verwachtingen van uw doelgroep te voldoen. Voldoende meubilair (keuken, kantoor, eetkamer, sanitair) staat garant voor een professionele service.  Gelieve bijzondere aandacht te besteden aan de gezondheid, de veiligheid en de tevredenheid van de consument.
  • Het type van uw professionele vestiging: De benodigde uitrusting is afhankelijk van de aard van het restaurant (high-end gastronomisch of fastfood).  De kwaliteit van elk apparaat is dus erg belangrijk in het geval van een gastronomisch restaurant. Gezien het aantal klanten moet u meubilair met een grote capaciteit aanschaffen. Voor een professionele keuken in een grote cateringunit heeft u bijvoorbeeld een 8-pits gasfornuis en een kast nodig.
  • De kosten voor het onderhoud en de afschrijving van de apparatuur: Denk aan het geld dat zal worden toegewezen aan het onderhoud van elk apparaat. Als we het serviesgoed als voorbeeld nemen, zal zilverwerk meer tijd in beslag nemen en is het moeilijker te onderhouden dan eenvoudig roestvrijstalen bestek. Op dezelfde manier verouderen houten meubels sneller dan roestvrij staal.

Lijst professionele restaurantuitrusting

Zodra u uw behoeften hebt vastgesteld, gaat u over naar de volgende stap in uw professionele restauratieproject: het opstellen van een eerste lijst met aan te leveren materialen. Deze lijst zal worden herzien op basis van de prijs van elk meubel en uw budget. Maak onder andere een onderscheid tussen de inrichting (toonbanken, keukentafels, kasten, etc.), kook- en receptuurvoorbereidingsapparatuur (oven, fornuis, messen, etc.), schoonmaakapparatuur (vaatwasser, glaswasser, etc.), conserveringsapparatuur (koelkast, vriezer, etc.). Houd rekening met alle details over de te gebruiken materialen en producten.

Daarna dient u een deskundige in te schakelen om na te gaan of u de juiste keuze van de apparatuur heeft gemaakt. U moet hem vragen of de apparatuur efficiënt is, of het niet te duur is en of er een ander scala aan professionele producten ontbreekt op uw lijst. Wees alleen niet tevreden met deze gids of de technische fiche van elk restaurantmeubel, advies en aanvullende informatie van een professional is altijd welkom.

Welke keukenapparatuur voor een professioneel restaurant?

Als u nieuwe keukenapparatuur nodig heeft om uw restaurantservice te optimaliseren, begin dan met de professionele oven. Aangeboden in verschillende modellen en tegen verschillende prijzen, aarzel niet om de technische fiche van dit onmisbare apparaat voor een professionele keuken te raadplegen. Convectie of elektrisch, de keuze is eindeloos.

U zult ook een breed scala aan keukenmessen nodig hebben. Messen van roestvrij staal verdienen echter de voorkeur, gezien hun weerstand en de veiligheid die ze bieden tijdens het gebruik. Dit soort apparatuur moet beschikbaar zijn in het voedselbereidingsstation, dat afhankelijk van het aanbod uit meerdere werkplekken moet bestaan. Ze worden opgeslagen in het opslagstation, bij de schalen, en gescheiden van gemakkelijk bederfelijke levensmiddelen (in de koelkast).

Een professioneel restaurant moet ook een professioneel fornuis in de keuken hebben, of het nu gaat om een gas- of een elektrisch fornuis. Maar als de prijs van deze apparatuur bij u past, kies dan voor de elektrische actieradius die uw veiligheid en horecahygiëne ten goede komt vanwege het reinigings- en onderhoudsgemak.

Ander meubilair voor een professioneel restaurant

De receptie moet uitgerust zijn met kantoormeubilair (balie, computer, klok…), maar de keuken moet wel uitgerust zijn met professionele keukenapparatuur. Ook de eetzaal – de directe verbinding tussen het restaurant en de klant – moet goed zijn ingericht met al het nodige meubilair. De klant zal versteld staan van het comfort, de veiligheid en de schoonheid van de omgeving, die ook uw werkomgeving is.

Tijdens deze covide tijd, geniet u van uw tijd met het lezen van de productbladen van professionele restaurantuitrusting. Deze productinformatiebladen zijn normaal gesproken als pdf-bestand op het internet beschikbaar. Elk blad geeft de technische details van elk materiaal en de prijs ervan, zodat u een idee hebt van wat u in uw project kunt investeren.

Heeft de prijs invloed op de keuze van de apparatuur?

De kwaliteit van de te koop aangeboden diensten heeft voorrang op alle andere criteria bij de keuze van een meubelstuk in een professioneel restaurant. De prijs van een apparaat en de levering ervan kunnen echter het onderwerp zijn van een bepaalde studie om de juiste beslissing te nemen. Het is dus belangrijk om de kwaliteit/prijsverhouding van elk meubelstuk te zien.

Hoe kun je gerechten kopen die een fortuin kosten, ook al past de kleur niet eens bij de kleur van het restaurant? Of, hoe kun je een inklapbare roestvrijstalen bureaustoel kopen, ook al is een eenvoudige kunststof zitting voldoende voor het restaurant? In dit opzicht is de kwestie van de prijs een bepalende factor geworden voor een professioneel cateringproject. Een prijsstudie moet zowel online als in het veld worden uitgevoerd: wat is de meest betaalbare prijs? Is het inclusief of exclusief belasting? Hoe zit het met de levering? Tot slot moeten we u één ding zeggen: een professioneel project vereist een professionele studie door gekwalificeerd personeel.

Covid-19, veiligheidsmaatregelen en professioneel restauratieproject

De staat wijst een bepaalde hoeveelheid geld toe om bedrijven, waaronder restaurants en cafés, te redden na de covidecrisis. Het kan dus tijd worden om aan het werk te gaan om te profiteren van deze steun voor het opzetten van een restaurant. Deze gids herinnert u eraan dat het nu het juiste moment is om uw project te bestuderen. Ook als u thuis al restaurantuitrusting heeft, kunt u deze onderhouden en als de covid eenmaal weg is, staat uw restaurant klaar om mensen te ontvangen met volledig gerenoveerd meubilair.

Om bijzonder hygiënisch te zijn, installeert u een vaatwasser in plaats van sponzen en schrapers. Schrapers en sponzen kunnen borden en glaswerk breken. Bovendien geeft u voor alle keukenapparatuur de voorkeur aan roestvrij staal, omdat dit een robuust en gemakkelijk te reinigen materiaal is.

Zorg ten slotte voor de veiligheid van de klant en uw collega’s door hen adequate hygiëne-, beschermings- en veiligheidsuitrusting te bieden: zeepdispenser, schoonmaakkar, afvalbakken… Het opvolgen van deze instructies bevordert alleen maar uw verkoop.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *